IT, TECH & Gadgets
34
0

YouTube introduce opțiuni pentru raportarea conținutului generat de AI

youtube introduce optiuni raportare ai

Google a început să abordeze mai serios „fenomenul” canalelor YouTube care distribuie conținut generat de inteligența artificială (AI). Platforma oferă acum utilizatorilor și creatorilor de conținut opțiuni suplimentare pentru raportarea producțiilor deepfake realizate cu ajutorul AI.

Similar cu platformele specializate în conținut pentru adulți, cum ar fi Pornhub, YouTube găzduiește adesea videoclipuri menite să răzbune persoane sau să răspândească dezinformări și știri false. Aceste producții video false pot avea implicații legale grave, inclusiv pentru YouTube. Pentru a aborda aceste probleme, platforma introduce noi instrumente pentru raportarea videoclipurilor deepfake generate de AI, cu anumite condiții.

Pentru a avea șanse mai mari de succes în fața echipelor de moderatori YouTube, este recomandat să raportezi producțiile deepfake folosind contul tău de YouTube și să furnizezi clipuri încărcate de tine în care apare fața ta. Dacă nu poți face asta, va trebui să încarci documente care să demonstreze că ești persoana a cărei imagine apare în videoclipul deepfake reclamat.

Cu alte cuvinte, YouTube nu va elimina un videoclip doar pentru că este evident un fals generat de AI. Va trebui să demonstrezi convingător că tu ești persoana reală din acel clip. Această abordare reflectă atitudinea altor companii tehnologice, precum Meta, care sunt mai puțin motivate să protejeze confidențialitatea utilizatorilor cât timp conținutul viralizat generează venituri din publicitate.

Potrivit YouTube, decizia de a aborda mai responsabil conținutul generat de AI vine din faptul că deepfake-urile AI au devenit mult mai frecvente în ultima perioadă. YouTube a primit mult feedback negativ și, anticipând probleme juridice, a fost forțat să facă aceste modificări.

Ti-a placut acest articol?

Loveste butonul de LIKE!

Media voturilor: 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu a votat nimeni articolul. Fii primul!

Tags: AI, confidențialitatea utilizatorilor, conținut generat de AI, deepfake, dezinformare, fake news, Google, Meta, protecția intimității, raportare conținut, venituri din publicitate., YouTube

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Articole populare