Stiri
127
0

VIDEO: Prima Autostradă care Taie Carpații – Vom Circula pe Lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești în 2024?

Luna iulie este crucială pentru deschiderea anticipată a jumătății sudice din secțiunea 5 a Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, conform Asociației Pro Infrastructură (API). Cu toate acestea, finalizarea completă a celor 30,35 km ai acestei secțiuni nu va fi realizată în 2024, din cauza întârzierilor la podurile cu tablier metalic și a nodului Curtea de Argeș, afectate de probleme de expropriere.

Reprezentanții API au declarat pe pagina lor de Facebook că „este fezabil ca în decembrie 2024 să circulăm pe aproximativ 15 km între Bascov (Pitești) și nodul Mănicești, aflat la jumătatea lotului. Două straturi de asfalt sunt aproape complet aplicate, iar structurile și restul lucrărilor sunt într-un stadiu avansat.”

Inaugurarea parțială depinde de finalizarea podului peste canalul Argeș, situat la est de Merișani. Acest pod, cel mai întârziat punct critic, are tablierul metalic așteptat în șantier în luna iulie, cu o finalizare estimată pentru noiembrie 2024.

API speră ca neînțelegerile dintre Ministerul Transporturilor și constructorul italian WeBuild privind Podul de la Brăila să nu afecteze inaugurarea parțială a autostrăzii A1 Pitești – Curtea de Argeș în 2024. „Sperăm ca la final de 2024 românii să primească 15 kilometri noi de autostradă între nodurile Bascov și Mănicești,” au concluzionat reprezentanții API.

Ministerul Transporturilor Rămâne Optimist

Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a reafirmat obiectivul de finalizare anticipată a acestui lot în 2024, în cadrul unei vizite pe șantier. „Având în vedere buna mobilizare a constructorului, țintim să finalizăm acest lot de autostradă mai devreme față de termenul contractual, posibil chiar până la finalul anului acesta,” a transmis Scrioșteanu pe Facebook.

În aprilie, Scrioșteanu menționa că antreprenorul WeBuild avea mobilizate 1.040 de persoane pentru lucrările la secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, iar șantierul era în avans față de grafic. La acel moment, oficialul estima că cei circa 30 de kilometri ai acestui lot ar putea fi dați în trafic în 2024, înainte de termenul contractual.

Autostrada Sibiu – Pitești A1, cu o lungime totală de 122 de kilometri, este împărțită în cinci secțiuni. Secțiunea 1: Sibiu – Boița (13,17 km) a fost deschisă traficului în decembrie 2022. Această autostradă va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

Ti-a placut acest articol?

Loveste butonul de LIKE!

Media voturilor: 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu a votat nimeni articolul. Fii primul!

Tags: API, Autostrada Sibiu-Pitești, inaugurare autostradă, infrastructură România, Irinel Ionel Scrioșteanu, Lotul 5, Ministerul Transporturilor, pod Argeș, transport Pan-european., WeBuild

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Articole populare