Stiri
35
0

Site-uri Publice din România Atacate de Hackeri Ruși

Site-uri Publice din România Atacate

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a raportat identificarea a 25 de atacuri de tip DDoS asupra unor site-uri din România în ultima săptămână. Aceste atacuri au fost lansate de grupări de hackeri afiliați Rusiei și au vizat pagini web ale instituțiilor publice, precum și entități private din sectoarele financiar-bancar, transport și telecomunicații, inclusiv site-ul DNSC.

Directoratul a emis avertismente către organizațiile afectate, menționând că atacurile erau anunțate pe platforme de chat utilizate de atacatori. Echipa DNSC a menținut o comunicare constantă cu instituțiile vizate pentru a oferi suport necesar. „Nu au existat perioade de întrerupere semnificative a activităților site-urilor vizate. În funcție de volumul și complexitatea atacului, au fost perioade scurte și intermitente de indisponibilitate a serviciilor”, a precizat DNSC într-un comunicat.

Ce este un Atac DDoS?

Un atac de tip DDoS presupune generarea unui volum masiv de cereri de conexiune care pot duce la funcționarea cu întreruperi sau chiar la oprirea activității platformelor web. Actorii malițioși utilizează rețele de dispozitive compromise conectate la internet, cunoscute ca botnet, pentru a desfășura aceste atacuri. Identificarea și blocarea adreselor IP folosite este dificilă din cauza diversității lor. Atacurile DDoS pot fi inițiate rapid și de la distanță, afectând nu doar țintele directe, ci și alte infrastructuri colaterale.

Recomandări pentru Gestionarea Atacurilor DDoS

Deși nu există soluții complete pentru evitarea atacurilor DDoS, administratorii de rețele pot implementa măsuri proactive pentru a minimiza impactul acestora:

  • Utilizarea unui serviciu de protecție DDoS pentru a detecta și redirecționa traficul anormal.
  • Realizarea unui plan de recuperare în caz de dezastru pentru asigurarea eficienței comunicării și ameliorării în timpul unui atac DDoS.

Pentru a preveni compromiterea dispozitivelor și utilizarea lor într-un botnet, se recomandă:

  • Utilizarea aplicațiilor antivirus.
  • Instalarea și configurarea unui firewall pentru a restricționa traficul neautorizat.
  • Implementarea bunelor practici de securitate pentru minimalizarea accesului neautorizat la informațiile de pe dispozitive.

DNSC a realizat un ghid cu recomandări esențiale pentru gestionarea atacurilor de tip DDoS.

Ti-a placut acest articol?

Loveste butonul de LIKE!

Media voturilor: 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu a votat nimeni articolul. Fii primul!

Tags: atacuri cibernetice România., atacuri DDoS, botnet, DNSC, hackeri afiliați Rusiei, infrastructură IT, instituții publice România, prevenire atacuri cibernetice, protecție DDoS, securitate cibernetică

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Articole populare