Stiri
132
0

Monedă Comemorativă BNR: 125 de Ani de la Nașterea lui George Călinescu

monede comemorative

Luni, 24 iunie, Banca Națională a României (BNR) introduce în circuitul numismatic o monedă din argint dedicată aniversării a 125 de ani de la nașterea lui George Călinescu.

Detaliile Monedei Comemorative

Potrivit unui comunicat emis de BNR, aversul monedei ilustrează o secțiune a clădirii Academiei Române din București, unde George Călinescu a fost membru titular. De asemenea, sunt prezente inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală de 10 lei și anul de emisiune 2024.

Pe revers, moneda prezintă portretul și semnătura lui George Călinescu, alături de numele său și anii de viață (1899 – 1965).

Specificații și Disponibilitate

Tirajul maxim al acestei monede din argint este de 5.000 de exemplare. Fiecare monedă vine ambalată într-o capsulă de metacrilat transparent și este însoțită de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, disponibile în română, engleză și franceză. Certificatul de autenticitate poartă semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și ale casierului central, conform sursei Agerpres.

Prețul de vânzare al monedei este de 500 de lei, fără TVA, și include broșura de prezentare și certificatul de autenticitate. Această monedă comemorativă are putere circulatorie pe teritoriul României.

Modalități de Achiziționare

Monedele vor fi disponibile pentru achiziție prin sucursalele regionale ale BNR din București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș.

Ti-a placut acest articol?

Loveste butonul de LIKE!

Media voturilor: 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu a votat nimeni articolul. Fii primul!

Tags: 125 de ani George Călinescu, achiziție monedă BNR, colecționare monede, George Călinescu, lansare monedă BNR, monedă aniversară 2024, monedă comemorativă BNR, monedă din argint, numismatică România, preț monedă argint BNR

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Articole populare