IT, TECH & Gadgets
96
0

Google Wallet permite acum stocarea cartelei de acces în camera de hotel

Google Wallet camera de hotel

La timp pentru sezonul estival, Samsung anunță extinderea compatibilității pentru dispozitivele Galaxy configurate cu aplicația Google Wallet, permițând utilizatorilor să folosească telefonul mobil pentru plăți electronice și accesarea camerei de hotel prin tehnologie NFC desi…vorbim un pic mai incolo 🙂

Cum funcționează?

Posesorii de telefoane Samsung Galaxy pot folosi Google Wallet pentru a înrola cartela de acces în format electronic, primită după check-in la hotel. După ce plătești costul cazării folosind Google Wallet, administratorul hotelului poate înrola cheia de acces pe telefon. Apoi, trebuie doar să apropii telefonul de marcajul pentru cartelă de la ușă pentru a intra în camera rezervată, eliminând astfel necesitatea unei cartele fizice.

Limitări și avantaje

Această funcționalitate este disponibilă doar pe versiunea Google Wallet pentru Android, utilizatorii de iOS neavând acces la această opțiune. Cu un telefon Android, poți descuia și încuia camera de hotel fără alt dispozitiv suplimentar.

Alte utilizări

Tehnologia NFC folosită de Google Wallet nu se limitează doar la camerele de hotel. Poți folosi telefonul și aplicația pentru a debloca lifturi, camere de oaspeți, săli de sport, piscine și alte facilități achiziționate în vacanță. De asemenea, este posibil să achiziționezi astfel de încuietori și pentru uz casnic, eliminând grija cheilor fizice.

Configurare

Configurarea cheii electronice pentru camera de hotel este similară cu adăugarea cărților de îmbarcare pentru biletele de avion. Aplicația, e-mailul sau site-ul web al hotelului pot oferi butonul „Adăugați la Google Wallet”, iar folosirea acestuia va adăuga detaliile relevante în aplicația Google Wallet. Procesul de check-in, rezervarea camerei și înrolarea cheii trebuie finalizate înainte de a folosi această funcție. Există, de asemenea, opțiunea de a adăuga în avans cheia de acces, aceasta funcționând doar în perioada rezervată pentru ședere.

Primul hotel compatibil

M-am bucurat ca în copilărie când venea Moș Crăciun la auzul acestei vesti pană cănd citesc de fapt ca doar Clarion Hotel Post din Gothenburg, Suedia, este primul hotel din Europa care acceptă această nouă funcție Google Wallet. Adoptarea la scară largă a acestei metode de autentificare ar putea dura ceva timp, dar ar putea deveni o opțiune viabilă pentru vacanțele viitoare.

 

Ti-a placut acest articol?

Loveste butonul de LIKE!

Media voturilor: 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu a votat nimeni articolul. Fii primul!

Tags: acces camera hotel, Android, Clarion Hotel Post, Google Wallet, înrolare cheie, NFC, plăți electronice, Samsung Galaxy, sezon estival, tehnologie hotel

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Articole populare