Stiri
95
0

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Bulgaria

Avertizare MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze acest teritoriu către Grecia sau Turcia că, în perioada 21-24 iunie, se așteaptă timpi mari de așteptare la punctele de frontieră, în special pe 21 iunie spre Bulgaria și pe 24 iunie spre România.

MAE recomandă pregătirea taxei de pod la Ruse și utilizarea cardurilor bancare pentru a reduce timpul de așteptare. Șoferii sunt sfătuiți să achiziționeze vignete electronice pentru utilizarea drumurilor publice bulgărești și să respecte limitele de viteză.

Conform unui comunicat al MAE, românii care se întorc prin punctul de frontieră Ruse sunt sfătuiți să pregătească suma exactă pentru taxa de pod (2 euro sau 4 leva) sau să folosească plata cu cardul bancar pentru a reduce timpul de așteptare. Centrele de frontieră colectează și taxe restante. Pentru a evita întârzierile, MAE recomandă folosirea altor puncte de trecere: Vidin-Calafat, Kardam-Negru Vodă, Silistra-Ostrov Călărași, Dobromir-Krushari, Nikopol-Turnu Măgurele, Svishtov-Zimnicea, Oryahovo-Bechet și Aydemir (Silistra)-Chiciu (Călărași).

Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanța achiziționării vignetelor electronice înainte de intrarea în Bulgaria. Acestea pot fi cumpărate online de pe bgtoll.bg sau de la terminalele de la frontieră. Șoferii sunt sfătuiți să respecte limitele de viteză: 50 km/h în localități, 90 km/h pe drumurile naționale și 140 km/h pe autostrăzi.

Pentru asistență consulară, cetățenii pot contacta Ambasada României la Sofia la numerele +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Pentru evitarea creșterii timpilor de așteptare, MAE recomandă cetățenilor români să folosească pentru intrarea în România și celelalte puncte de trecere a frontierei situate la granița cu Republica Bulgaria: precum Vidin – Calafat, Kardam – Negru Vodă, Silistra – Ostrov Călărași, Dobromir – Krushari și Kainardzha – Lipnița (deschise în intervalul orar 8:00 – 20:00 și doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Nikopol – Turnu Măgurele (feribot), Svishtov – Zimnicea (feribot), Oryahovo – Bechet (feribot) și Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călărași) (feribot).

Pentru mai multe informații, cetățenii sunt sfătuiți să consulte site-urile oficiale ale MAE și ale autorităților bulgare.

Ti-a placut acest articol?

Loveste butonul de LIKE!

Media voturilor: 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu a votat nimeni articolul. Fii primul!

Tags: avertizare de calatorie, bulgaria, frontiera, mae

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Articole populare