Politica
37
0

Alegerea Președintelui USR: Votul Membrilor de Partid

Alegerea Președintelui USR

Astăzi a început votul pentru alegerea noului președinte al USR, un proces care va dura două zile și care poate fi urmat de un tur doi. Pe lângă liderul de partid, la Congresul USR va fi ales și noul Birou Național, un organism care poate bloca deciziile președintelui. Votul se desfășoară online, implicând toți membrii partidului.

În această dimineață, la ora 8:00, a început votul intern pentru alegerea noului președinte al USR. Votul se desfășoară online și se va încheia în data de 26.06.2022, la ora 12:00, a anunțat USR luni dimineață, conform News.ro. Înainte de începerea votului, doi dintre candidați, Luiza Oancea și Vasile Dincă, și-au retras candidaturile. Lista finală a candidaților pentru președinția USR este: Filip Vasile-Gabriel, Hossu Radu-Mihai, Lasconi Elena-Valerica și Seidler Cristian-Gabriel. În primele două ore de vot, 2.000 de membri și-au exprimat opțiunea pentru un candidat.

Dincolo de alegerea noului președinte al USR, Congresul partidului va alege și noul Birou Național, format din 24 de membri, care poate bloca deciziile președintelui. De exemplu, în februarie 2022, disputa dintre Biroul Național și președinte a dus la demisia lui Dacian Cioloș din fruntea USR. Elena Lasconi a declarat că nu va candida la alegerile prezidențiale dacă nu va avea majoritate în Biroul Național.

Trei tabere din USR vor concura pentru Biroul Național. Lista Elenei Lasconi include nume precum Lucian Stanciu-Viziteu, Claudiu Năsui, Cristina Prună și Radu Mihaiu. Gruparea rivală include lideri influenți în partid, ca Vlad Voiculescu, Dominic Fritz, Clotilde Armand și posibil Allen Coliban. A treia tabără este grupată în jurul lui Cristian Seidler și reunește foști „nicușoriști”. Ionuț Moșteanu va candida și el pentru un loc în BN, fie pe listă cu Seidler, fie separat, conform surselor din conducerea USR.

Președintele partidului este ales cu votul tuturor membrilor, dar componența Biroului Național este stabilită de Congres prin votul delegaților. Vor exista mai multe liste de candidați pentru BN. Pe lista Elenei Lasconi se vor regăsi Lucian Stanciu-Viziteu, Claudiu Năsui, Cristina Prună și probabil Radu Mihaiu. Vlad Voiculescu a strâns în echipa sa nume precum Dominic Fritz, Clotilde Armand, Oana Țoiu și Oana Murariu. Se presupune că și Allen Coliban ar putea candida pe lista lui Voiculescu. Cristian Seidler va veni cu o listă pentru BN, incluzând pe Stelian Ion și parlamentari ca Silviu Dehelean și Cristian Ghica.

Cătălin Drulă, Dan Barna, Cristian Ghinea și Vlad Botoș nu vor candida pentru un loc în Biroul Național la alegerile de sâmbăta viitoare. Luni și marți are loc primul tur al alegerilor pentru președinția USR. Președintele USR este ales prin vot direct al membrilor pe o platformă online. Șase membri USR au fost validați pentru cursa pentru președinția formațiunii, după retragerea lui Cătălin Drulă. În 24 și 25 iunie are loc turul 1 al alegerilor, cu posibilitatea unui tur 2 pe 27-28 iunie. După alegerea președintelui, va fi stabilit noul Birou Național al USR prin vot al delegaților la Congres.

Ti-a placut acest articol?

Loveste butonul de LIKE!

Media voturilor: 0 / 5. Numar de voturi: 0

Nu a votat nimeni articolul. Fii primul!

Tags: alegeri USR, atacuri DDoS, Birou Național, candidați USR., Cristian Seidler, Elena Lasconi, Ionuț Moșteanu, USR, Vlad Voiculescu, vot președinte

Din aceeasi categorie

Nu am găsit niciun rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Articole populare
Nu am găsit niciun rezultat.